01Ključna lastnost regulatorja

Preprost.

Regulator IR Sun WiFi je zasnovan za vse generacije. Uporabniški vmesnik je zelo pregleden in preprost. Vse informacije so prikazane zelo nazorno. Na glavnem zaslonu so prikazani osnovni podatki o nastavljeni temperaturi prostora, dejanski temperaturi v prostoru in vključenih funkcijah ogrevanja. Sproti spremljajte, s kakšno močjo deluje vaš IR ogrevalni sistem. Že z enim pritiskom na zaslon, boste hitro in enostavno dostopali do naprednih funkcij ogrevanja ali preverili, koliko energije ste namenili ogrevanju vašega prostora. Regulator ogrevanja IR Sun WiFi je tako preprost, da ga boste z veseljem uporabljali.

02Ključna lastnost regulatorja

Meri, računa, regulira in prihrani.

Način delovanja regulatorja IR Sun WiFi je popolnoma drugačen od načina delovanja klasičnih termostatov.

Klasični termostati delujejo na principu histereze, kar pomeni, da IR panel, ki je priklopljen na termostat deluje s polno močjo (100 %) ali pa je izklopljen. Takšen način ogrevanja ni najudobnejši, saj ob delovanju IR panela direktno pod njim občutimo močno koncentrirano toploto, hkrati pa nam temperatura v prostoru niha, še bolj kot sama temperatura prostora pa niha občutek toplote. Pri večini termostatov je histereza nastavljena na +-0,5 °C, kar pomeni, da nam temperatura v prostoru v teoriji niha vsaj za 1 °C. V praksi se pokaže, da niha še bolj.

Regulator IR Sun WiFi ne deluje na principu histereze, marveč neprestano spremlja temperaturno dogajanje v prostoru in zazna odziv objekta na dovajanje toplote v prostor.

Tako sproti in v vsakem trenutku zelo natančno izračuna, koliko toplote je potrebno dovesti za natančno vzdrževanje želene temperature prostora.

Pri tem upošteva tudi morebitne dodatne vire toplote, kot je sončno obsevanje objekta, dovajanje toplote v prostor zaradi gospodinjskih opravil in podobno. Ko ima IR Sun WiFi zbrane vse podatke, v prostor zelo natančno dovede točno toliko toplote, kolikor je potrebno za doseganje želene temperature, zato v prostoru ne prihaja do nihanja temperature, ki je značilno za delovanje klasičnih termostatov.

IR Sun WiFi torej regulira ogrevanje tako, da panel deluje z natančno določeno močjo za doseganje konstantne temperature prostora (npr. 12,6 %). S takšnim načinom regulacije boste prihranili energijo, saj prostorov ne boste ogrevali na višjo temperaturo, kot jo v prostoru želite, hkrati pa boste dosegli maksimalno udobje ogrevanja.


03Ključna lastnost regulatorja

Preverite s kakšno močjo deluje vaš IR ogrevalni sistem.

Sproti lahko spremljate, s kakšno močjo deluje vaš IR ogrevalni sistem in ugotovite, kako se na ogrevanje odziva vaš objekt.

Sprotno spremljanje vodi k pravilni uporabi IR ogrevalnega sistema in pripomore k bolj racionalnemu ogrevanju vaših prostorov. Naša testiranja so pokazala, da se uporabniki regulatorja IR Sun WiFi hitreje in lažje naučijo pravilne uporabe IR ogrevalnih sistemov in so z IR ogrevanjem veliko bolj zadovoljni, kot uporabniki klasičnih termostatov.

Regulator IR Sun WiFi prav tako ugotovi, če je v prostor vgrajen IR ogrevalni sistem s premajhno močjo (kar ima za posledico veliko porabo električne energije) in uporabnika na to opozori. Tako IR Sun WiFi preprečuje previsoko porabo električne energije in poskrbi, da imajo uporabniki pravilno dimenzioniran ogrevalni sistem.

04Ključna lastnost regulatorja

Preverite, koliko ste privarčevali.

Od sedaj naprej boste zmeraj natančno vedeli, koliko električne energije ste namenili ogrevanju. Preverite, koliko energije ste porabili v preteklem obdobju in primerjajte porabo v različnih obdobjih.

Zelo enostavno primerjajte porabo energije ob različno nastavljenih temperaturah ogrevanja objekta in porabo ob različno nastavljenih urnikih ogrevanja. Na preprost način ugotovite, kakšne nastavitve vam ustrezajo in hkrati zmanjšate vašo porabo električne energije.

05Ključna lastnost regulatorja

Najbolj natančen, odziven in udoben način ogrevanja.

Z vgradnjo regulatorja IR Sun WiFi boste dobili najbolj odziven, natančen in udoben način ogrevanja. Ker regulator v prostor dovaja točno toliko toplote kolikor je potrebno za natančno vzdrževanje želene temperature, ob delovanju pod IR paneli ni več občutka močne koncentrirane IR toplote, saj z naprednim načinom reguliranja IR paneli zelo redko delujejo s polno močjo.

Tako postane vaše ogrevanje prijetno enakomerno, kar prinaša enakomerno topel prostor brez značilnih temperaturnih nihanj. Vaše bivanje bo postalo zares neprimerno udobnejše.

  • nov način regulacije prinaša prihranke in večje udobje ogrevanja,
  • odpravlja pomanjkljivosti obstoječih sistemov.
06Ključna lastnost regulatorja

Prezračite prostore z minimalnimi izgubami energije.

Regulator ogrevanja IR Sun WiFi samodejno zazna prezračevanje prostorov in nanj reagira tako, da v času prezračevanja izklopi ogrevanje.

Takoj, ko zazna, da ste s prezračevanjem prenehali, ponovno vključi ogrevanje in prične z ustrezno regulacijo. S takšnim načinom delovanja prihranite energijo. Regulator ogrevanja IR Sun WiFi vas opozori, v kolikor prostorov ne prezračujete pravilno.

Pravilno prezračevanje prostorov je kratkotrajno in intenzivno, kar pomeni bistveno manj izgub, kot če imamo okna ves čas priprta.

07Ključna lastnost regulatorja

Podaljšajte življenjsko dobo vašega IR ogrevalnega sistema.

Zasnovali smo način delovanja, s katerim ne povzročamo velikih temperaturnih šokov na grelno telo IR panela, zato se materiali starajo bistveno počasneje. Z uporabo regulatorja IR Sun WiFi boste podaljšali življenjsko dobo vašemu IR ogrevalnemu sistemu.

Zaradi počasnejših in manjših temperaturnih raztezkov materiala, aluminijasti paneli ne bodo več toliko pokali, v večini primerov bo pokanje povsem odpravljeno. Tako bo vaše bivanje udobnejše.

08Ključna lastnost regulatorja

Barvni na dotik občutljiv zaslon.

Na dotik občutljiv barvni zaslon z diagonalo 10 cm, vam omogoča zelo preprosto upravljanje z regulatorjem, hkrati pa prispeva k bolj modernemu izgledu vašega doma.

09Ključna lastnost regulatorja

Brezžična povezava z IR Sun WiFi regulatorjem.

IR Sun WiFi regulator omogoča oddaljen dostop do ogrevalnega sistema preko 2.4 GHz WiFi omrežja in pametnega telefona. S pomočjo brezplačne aplikacije na vašem pametnem telefonu lahko spreminjate nastavitve posameznih regulatorjev, izbranih skupin ali pa celo vseh sistemov ogrevanja hkrati.

10Ključna lastnost regulatorja

Zaklep regulatorja

Za tiste, ki vam je pomembno, da se temperatura v prostorih ne spreminja, uporabite možnost zaklepa, da spretni prstki malčkov in radovednih obiskovalcev ne bodo spremenili nastavitev. Ob tej možnosti ste brez skrbi, da bi se poraba električne energije nenadzorovano povečala.

Top

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih