Ali je razlika med klasičnimi termostati in regulatorjem IR Sun WiFi?

Razlika je zares neverjetna in jo boste opazili že po nekaj minutah uporabe.


Ali je regulator IR Sun WiFi primeren za vse vrste ogrevanja?

Regulator IR Sun WiFi je bil razvit posebej za IR ogrevanje, zato se lahko uporablja le z IR grelnimi paneli ali električnim talnim gretjem.


Ali je namestitev aplikacije mogoča na vseh pametnih telefonih?

Aplikacijo lahko namestite na pametnih telefonih z Android ali iOS mobilnim operacijskem sistemom.


Ali lahko hkrati upravljam z vsemi regulatorji, pa čeprav so le ti nameščeni v različnih stanovanjih oziroma apartmajih?

Ja, po želji lahko hkrati upravljate vse regulatorje, s katerimi je vzpostavljena povezava. Lahko pa upravljate samo del le teh, ali upravljate samo enega.


Ali lahko svoj obstoječ žični termostat zamenjam z regulatorjem IR Sun WiFi?

Star žični termostat lahko brez večjih posegov zamenjate z novim regulatorjem IR Sun WiFi. Inštalacija je zelo enostavna. Preprosto odklopite vaš star žični termostat in priklopite IR Sun WiFi.


Ali je potrebno za uporabo regulatorja IR Sun WiFi kakšno posebno znanje?

Regulator IR ogrevanja je zasnovan tako, da deluje popolnoma samodejno, vse kar morate storiti je, da izberete želeno temperaturo vašega prostora in že lahko uživate v udobju vašega ogrevanja.


Kam montirati IR Sun WiFi?

Regulator IR Sun WiFi je oblikovan za vgradnjo v zid in zahteva standardno okroglo podometno dozo Ø 68 mm, minimalne globine 35 mm, ki jo je potrebno vstaviti v steno pred vgradnjo regulatorja. Regulator vgradimo na višino oči. Za vgradnjo regulatorja zmeraj izberemo notranjo steno, ki ni izpostavljena direktnemu sončnemu obsevanju, hkrati pa je čim bolj oddaljena od morebitnih toplotnih virov, ki bi lahko vplivali na nepravilno odčitavanje temperature prostora.


Ob delovanju regulatorja se slišijo preklopi releja ali je z regulatorjem kaj narobe?

Regulator ogrevanja IR Sun WiFi v osnovi za svoje delovanje uporablja klasičen rele. Regulator s pomočjo algoritmov izračuna, koliko toplote naj dovede v prostor, da bo temperatura prostora konstantna. Ko regulator v panel spusti električni tok, se zasliši klik. Ko regulator ponovno klikne, se panel izključi. Zaradi izredno natančne regulacije in maksimalnih prihrankov energije, so potrebni precej pogosti preklopi. V kolikor menite, da vas bodo slišni preklopi motili, je na regulator ogrevanja IR Sun WiFi možno priklopiti zunanji Solid State rele. Z uporabo zunanjega Solid State releja postanejo preklopi popolnoma neslišni, vi pa lahko uživate v še večjem udobju.


Ne želim uporabiti Solid State releja, vendar me preklopi v času spanja motijo, ali obstaja kakšna rešitev?

V kolikor ne želite uporabljati Solid State releja, lahko število preklopov zmanjšate v nastavitvah regulatorja. Izberite funkcijo "Čas za spanje" in določite čas spanja. Med tem časom bo regulator prešel v manj efektiven način delovanja, vendar se bo drastično znižalo število klikov.
Opozorilo: uporabo funkcije Čas za spanje ne priporočamo, saj so v nočnem času zunanje temperature najnižje, torej je to tudi čas, ko regulator ogrevanja IR Sun WiFi prihrani največ energije.


Ne morem vzpostaviti povezave z regulatorji. V čem je problem?

Najverjetneje imate težave z brezžičnim internetom. Po potrebi je potrebno namestiti dodatni usmerjevalnik, ki ojača signal tam, kjer je slab oz. ga preusmeri na mesta, kjer je potreben.


Na vseh regulatorjih bi rad nastavil omejitev ogrevanja - torej maksimalno dovoljeno ogrevanje na 23 °C. A je to mogoče?

Seveda je. Za postopek nastavljanja poglejte v navodila za uporabo.


Kakšne so dimenzije IR Sun WiFi regulatorja?

Dimenzije zaslonskega dela produkta so 114 x 80 mm. Napajalni del, ki se skrije v okroglo podometno dozo, je debeline 26,75 mm.


Ali regulator IR Sun WiFi zares prihrani energijo namenjeno ogrevanju?

Regulator IR Sun WiFi prihrani energijo namenjeno ogrevanju iz večih razlogov. Pomislite, koliko energije porabite za nepotrebno segrevanje objekta na višjo temperaturo od želene. Če želite v prostoru 21 °C vam klasični termostati zaradi narave njihovega delovanja vedno znova ogrejejo prostor na 21,5 °C ali celo več. Nekateri ceneni termostati prav tako napačno odčitavajo temperaturo prostora in kaj hitro se zgodi, da prostor nevede ogrevamo na 2 stopinji višjo temperaturo od želene.

Prav tako se lahko zgodi, da imate v posameznem prostoru vgrajene IR panele s premajhno močjo. Posledično bodo delovali 24 ur na dan, vaša poraba pa se bo povečala. Regulator IR Sun WiFi vas bo v tem primeru opozoril na premajhno vgrajeno moč, zato boste lahko pravočasno ukrepali in preprečili preveliko porabo električne energije.

Veliko energije se zgubi zaradi nepravilnega prezračevanja. V kolikor IR Sun WiFi zazna nepravilno prezračevanje, vas na to opozori.


Ali je smiselna uporaba urnikov?

Nastavitev urnika še nikoli ni bila tako preprosta in smiselna. Z nekaj pritiski na ekran, boste prilagodili ogrevanje vašim potrebam. Raziskave so pokazale, da znižanje temperature, kadar prostorov ne uporabljate oz. nastavite nižje temperature v času spanja, porabo električne energije zmanjša za 12 %.


Kakšen zaslon ima IR Sun WiFi?

Zaradi večje preglednosti in lažje uporabe ima regulator IR Sun WiFi barvni, na dotik občutljiv zaslon diagonale 10 cm.


Kaj je to algoritem prezračevanja in kako deluje?

IR Sun WiFi zazna prezračevanje prostorov in se nanj ustrezno odzove. Prav tako ob morebitnem nepravilnem prezračevanju prostorov uporabnika na to vizualno opozori. Pravilno prezračevanje prostorov je kratkotrajno in intenzivno, kar pomeni bistveno manj izgub, kot v primeru, če so okna ves čas le priprta.


Ali aluminijasti IR paneli več ne bodo slišno pokali?

Zaradi temperaturnega raztezanja materialov se v praksi pojavlja moteče slišno pokanje pri IR grelnih panelih iz aluminija. Med našimi obširnimi testiranji na različnih vrstah IR panelov, je bilo ugotovljeno, da je regulator IR Sun WiFi zaradi svojega načina delovanja, popolnoma odpravil pokanje panelov. Tako so tudi paneli iz aluminija postali neslišni.


Kakšno število regulatorjev IR Sun WiFi potrebujem?

Z vgradnjo večjega števila regulatorjev IR Sun WiFi v vaš objekt, dobite možnost conske regulacije in dodatnih prihrankov, prav tako lahko z večjo natančnostjo vzdržujete želeno temperaturo. Priporočljivo je, da vsak prostor opremite s svojim IR regulatorjem in tako pridobite možnost ogrevanja različnih prostorov na različno temperaturo. Za človekovo dobro počutje, je priporočljiva temperatura ogrevanja dnevnih prostorov med 20 in 22 °C, za kvaliteten spanec pa je spalne prostore priporočljivo ogrevati med 16 in 18 °C.  Za kopalnico pa je primerna temperatura med 22 in 24 °C.


Top

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih